Jag läser Julias berättelse på Ung Cancers Instagramtakeover.
 
Jag var inte frisk. Jag var cancerfri. Det är en jävla skillnad.
 

Och jag tänker på alla gånger som jag har berättat om min diagnos. Va?! Har du cancer? Är du frisk nu? Eller friskförklarad eller vad det nu heter? (Ja, det är så det heter).
 
Är jag frisk? Är jag ens cancerfri?
 
Om någon frågade pappa om hans cancerdiagnos hösten 2005... skulle han ha svarat cancerfri då? Spridningen upptäcktes i mitten/slutet på november. Var han frisk innan dess, trots att han fick diagnosen 2001?
 
Därför har jag aldrig kunnat säga cancerfri. För jag vet inte när (om) den jävlen tänker komma tillbaka. Om den tänker invardera min kropp och göra mig sjuk. Om jag har en liten, liten jävlig leverfläck någonstans på min kropp.
 
Jo, idag lär jag nog vara cancerfri. Och sjuk har jag aldrig varit (inlagd) så frisk är jag väl också. Men det är just det där. Eftersom jag inte har varit sjuk(skriven) blir jag inte heller frisk(förklarad).
 
Jag är frisk eftersom jag aldrig har varit sjuk. Och cancerfri är jag tills motsatsen har bevisats.
Fick en kallelse till KS i slutet på oktober. Ringde och avbokade. Varför? För att de återigen satt upp mig på en tid med en helt ny läkare! Sitter kvar i väntekö och får en ny tid om en lucka dyker upp. De tittar bara på de läkare som jag senast träffat och att få tid med någon av dem verkar omöjligt. Ja, men titta inte bara på de två senaste av ... hur många är de nu?
 
Det är bara ETT namn som de INTE FÅR välja på. Men istället ska de envisas med bara de två senaste. Två som jag har svårt för, men står ut med för att de inte är den som jag vägrar träffa.
 
Nu får jag se vad det blir för tid. Jag hade ändå inte räknat med att det skulle bli något besök förrän i november så några veckor kan jag vänta på ny tid.
Kollega på jobbet igår sitter och kliar sig förstrött under hakan. Hon nämner något skämtsamt om hypokondriska tankar och funderingar. Kommer på nått sätt in på att det är en leverfläck hon kliar på och att hon tror att den är ny.
 
Jag säger att det är vanligt att få nya leverfläckar upp till typ 30-års åldern. Hon fortsätter klia, nu lite mer fundersamt. Fortsätter med sina funderingar, som blir allt jobbigare att lyssna på. Så jag säger:
 
- Det är klart att det är dumt om den kliar, och att det är läskigt om den är ny, men det man ska titta efter är snarare färg och form...
 
- Haha, det där verkar du ha koll på!
 
- Ja, jag bloggar om hudcancer. Så jag är rätt så påläst.
 
- Okej... varför just om det?
 
- För att jag har haft hudcancer sen jag var 17 år.
 
- Va! Är det sant?! Men gud, här satt jag och trodde att du va ironisk!
 
Hehe. Ibland är det rätt kul med folks reaktioner. När jag är på det humöret vill säga. Men ofta är folk bara dryga med sina egna funderingar när de bara är okunniga om en allt för allvarlig sjukdom för att bara rycka på axlarna om.