"Vad tänker du på?"
 
"Inget speciellt..."
 
...bara cancer, död, begravning...
 
Det finns inga vinnare bland cancerdrabbade och egentligen inte heller några "förlorare". De som inte överlever har inte förlorat något annat än sitt liv. De har om inte annat VUNNIT kampen mot hjärnspöken och fått ro.
 
Nej, det lät för hemskt. Men vad jag menar är tjatet om folk som "förlorat kampen" mot cancer. Sådana förlorare existerar inte. För överlevarna har sällan vunnit särskilt mycket.
 
Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut…:
 
 
Här kan den som är intresserad läsa lite om solning:

http://www.natverketmotcancer.se/solskolan

Bland annat står det att SvD snackade 2012 om att börja med UV-index för att uppmärksamma läsarna om den dagliga strålningen. Någon som läser tidningen som vet om de har något sådant index?

Varje vår brukar ju tidningar ha pollenindex. Lika självklart borde uv-indexet vara.
Häromnatten drömde jag om farmor. Eller rättare sagt om hennes lägenhet. Vi var där, men jag vet inte riktigt varför och av någon anledning hade hon värsta lyxspat inne i badrummet, bakom en hemlig dörr.

Idag på lunchrasten pratade vi sommar och semestrar. Öland och Gotland. Och jag nämnde hennes vackra hus, ett klassiskt gotländskt stenhus.

Nu satt jag på FB och såg den högra bilden på min kusins sida. I mitt arkiv hittade jag bara en gammal dålig mobilbild från framsidan och kusinens bild är av baksidan, men ni förstår grejen. Det är inte samma sak.

Tiden går och saker och ting förändras. Det är så mycket ni inte får vara med om. Pappa, farmor, fastrar, moster... ja, alla ni som lämnat oss alldeles för tidigt.