En av artiklarna handlade om att sätta 18-årsgräns i solarium. Förra året läste jag om sådana beslut. Och i år läser jag om sådan beslut. Suck. Det är väl fan ingenting att tjaffsa om?
 
Pappa, jag skulle behöva dina tips och råd. Pappa, varför lärde jag mig aldrig av dig hur man gör egna hemsidor? Du som alltid höll på och fixade med sådant. Hade inte du en egen startsida på datorn med länkar till sidor du oftast anvnäde? Du läste PC-magasin. Ska jag också ta upp de tidningarna för att lära mig? Pappa, varför har jag inte lika lätt för mig som du att faktiskt lära mig om jag bara ställer in mig på att jag vill lära mig? Som när du lärde dig spela elgitarr?
 
Vissa dagar snurrar frågorna mer än vanligt. Just nu skulle jag bara vilja ta upp telefonen och ringa dig. Har de telefoner i himlen, pappa?
Bråk och krångel med att få syskonen kollade. "Det är jättekonstigt att de inte har blivit kallade om ni är en famiöj, men då behövs ett familjenummer, annars är det via VC som gäller."
"Jaha, hur får man ett sådant nummer då?"
"Vänta så ska jag kolla i datorn..."
...
" Jo, men ni har ju ett familjenummer. Vad har syskonen för personnummer så ska jag se till så att de blir kallade..."
 
Så enkelt efter sex års bråk. Detta nummer har jag haft sedan 2006. Men då var allt så förvirrande, jobbigt och obehagligt. Samt att syskonen var minderåriga. Många bortförklaringar. Nu är remissen på väg.