Får ett pling på FB. Syrran ber mig gå in på Solna Sols facebooksida.

"Att inlägget om deras nya solkrämer kommer upp i mitt news feed som "föreslagen sida" är jävligt provocerande...." skrev hon. Så jag gick in och möttes av den här texten:

"NYHET!!!
Nu har vi fått in nya Amerikanska solkrämer som tillsammans med solningen, ger ett extremt bra resultat. Vi har också bytt till ett nytt superrör i våra största solarium som ger grym effekt. Kom och prova. Du blir garanterat riktigt, riktigt brun."

Solna sol är alltså någon form av solarieanläggning. Och solkrämen ska inte användas för att skydda mot att bränna sig (eller kanske för att slippa de direkta röda brännskadorna, men all brun hud är en form av brännskada, som sakta utvecklas till värre saker). Nej, solkrämen är i det här fallet till för att du ska bli RIKTIGT RIKTIGT brun. Jävla dumheter.
Den här tatueringen skulle symbolisera att jag är klar med det här. Men jag blir nog aldrig fri. Den har blekts, liksom ärret där under, men den finns kvar. Lika tydlig ändå. För alltid. Kanske är det vad den står för? Att man kan försöka stryka ett streck över, men det går aldrig att sudda det som har hänt. Argh. Ibland blir jag bara less på allt. Och jag som försöker vara en väldigt positiv människa. Det går inte ihop.
Läser det här på Metros hemsida: Armbandet som kan ersätta solkrämen!
 
Någonting liknande finns redan, kallat Smartsun solarmband. Men de ska vara ett kompliment, den första indikatorn meddelar när det är dags att smörja in ett lager till med solkräm. Nej, jag gillar inte lager på lager, så det är bättre att då sätta på sig en tröja eller gå till skuggan, men att utesluta solkrämen helt vet jag inte heller om det är en så bra idé. Överhuvudtaget är jag emot solpressare. Armband som indikerar när det är dags att sluta sola tror jag på. Men som komliment. Så att man kan njuta av solen, i lugn och ro, men inte ligga still hela dagen.
 
Ah. Jämt när det handlar om ska eller ska inte sola känner jag mig så kluven. Jag vet att det är dumt att sola och jag vill gärna förespråka ickesolande. Men samtidigt vill jag inte vara som en ickedrickare som säger att alkohol är dumt, när det i själva verker är väldigt gott med ett glas vin eller en öl till maten emellanåt.
 
Måttligt och medvetet. Drickande och solande. Yep. Det är det bästa.