Förlåt för det jag sagt och gjort
förlåt för de tankar som jag inte
kan kontrollera
 
Förlåt för att jag så lätt
faller tillbaka in i invanda
mönster och dåliga beteenden
 
Förlåt för att jag ber om ursäkt
för att jag är den jag är
en dag hoppas jag att du kan
 
förlåta mig för att jag
behöver lite mer tid på mig
för att klara av någon som dig
 
(skriven 2009-08-01)
Jag tog morgonkaffet på uteplatsen och började sedan klippa gräset. Idag orkade jag inte kliva upp ur sängen så innan jag hann komma igång med dagen stod solen redan högt på himlen.

Efter en stunds gräsklippning kände jag att det blev för tungt och svettigt och får fortsätta när det svalnat ute eller imorgon om vädergudarna samarbetar för kvällen.

Duschade av mig, smorde in mig med solkräm och satte på mig kjol och bikinitopp för att njuta lite av sommaren. Men det kändes inte ens roligt att tänka att jag kunde få lite färg.

När jag var 15-16 kunde jag ligga ute på gräsmattan på landet och rycka på axlarna till pappas tjat om att hålla mig i skuggan."Jag har solkräm - jag är försiktig".

Pappa, jag hör fortfarande din röst när jag tänker gå ut så här, men nu för tiden lyssnar jag på dig!
Syrran och mamma är i Göteborg för att se Bruce Springsteen. Av någon anledning har syrran haft på minnet vad det idag är för datum - årsdagen för pappas begravning. Jag vet det såklart också. Men hennes kommentar - att hon tyckte att det skulle bli jobbigt att framöver förknippa det här datumet med en konsert, vilket ju är något positivt.

Och visst är det så. Vissa datum känns det som att man vill ha kvar i minnet som "sorgedagar". Inte för att sitta hemma och gråta hela dagen, men på något sätt för att kunna minnas att livet inte alltid går som man vill.

Men samtidigt. Man behöver positiva minnen. För att visa för sig själv att livet går vidare. Så jag hoppas ni får en fin konsert, syster och mamma och att ni framöver kan tänka tillbaka på det här datumet med glädje! ♥