http://www.dagensmedicin.se/asco/bra-overlevnad-vid-melanom-med-ny-immunterapi/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=nyhetsbrev%20-%20DM&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

Nu har man återigen hittat något som ska förlänga överlevnaden efter metastaserad malignt melanom. Det kommer sådana rön lite titt som tätt. Det farliga som jag ser det med det är att folk låter bli att ta varningstecken på allvar.

Jag menar, ingen vill ha en cancerdiagnos. Så om det enda som gör att man tror att man kanske eventuellt har drabbats är ett konstigt födelsemärke så låter man bli att gå till läkaren. Av rädsla för att få ett svar.

Jag vet att det finns kvinnor som av samma anledning inte går på sina kallelser för cellprovtagning. Går de inte får de inget svar.

Istället väntar man. Tills det är outhärdliga symptom som gör att man söker läkare. Och då kan det vara försent.

För även om medicinen som finns idag ger en ökad överlevnad, så är det inget botemedel. Det är fortfarande livsviktigt att gå till läkaren i tid. Även om det gör att du får dras med en cancerdiagnos.
Gårdagens reletivt deppiga (läs gnälliga) inlägg var mest bara känslor som behövde komma ut. Det här med vad som förväntas av en när solen skiner. Grillen ska tändas och vinet ska svalka. Och huden ska vara röd som en kräfta och vid det här laget ska en tydlig linje framgå mellan axel och axelband. Det syns knappt en skillnad på mig. Det kan regna eller vara strålande sol en hel sommar. Jag har ändå den hudfärg som jag har...
Idag skulle jag ha suttit ute i Skrägården. Antagligen med ett kallt glas vitt vin i handen. Kanske en grillad måltid? Njutit av sol och värme. Men vinden ställer till det. Lillbåten tycker inte om när det blåser så här mycket. Så det fick bli en promenad ute istället.
 
Jag har inte så mycket nytt att komma med i hudcancertermer. Men nya numret av tidningen Hälsa & Fitness är ute i butik och där finns en intervju med Jeanette Sjöblom som anvnäder Thai- och Kickboxning som rehailitering efter sin cancersjukdom.