http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2387278--jag-har-levt-livet-fullt-ut-

– Alla måste bli bättre på att möta människor som är sjuka. Cancer smittar inte. Våga se oss i ögonen, börja inte gråta och prata inte bakom vår rygg.

"Malignt melanom drabbade henne trots att hon aldrig har solat. Sjukdomen finns i släkten. Men när hon 2010 gick till vårdcentralen med ett märke som växte och blödde fick hon lugnande besked. Det skulle inte vara någon fara.
Först när en tredje läkare såg märket skickades hon direkt till Sahlgrenska där födelsemärket togs bort. Senare kritiserades vårdcentralen av Socialstyrelsen."
 
Går du till vårdcentralen för att du är orolig för ett födelsemärke så be dem att operera bort det eller skicka remiss till hudläkare. Gå aldrig, aldrig, aldrig ifrån vårdcentralen med ett lugnande budskap att det ser bra ut om du verkligen har tagit dig dit på grund av oro. Tidig upptäckt räddar liv!
 
(Lina säger i texten att hade hon drabbats innan 2010 hade hon inte levt så länge som hon gjorde. Jag drabbades 2006, men lever tack vare att det upptäcktes i tid).

Kommentera

Publiceras ej