Igår på fikaträffen började vi prata om energier.
 
Ni vet det där man alltid får lära sig i skolan på fysiken: Energi kan inte försvinna, den omvandlas bara.
 
Okej, det finns alltså en viss mängd energi som alltid existerar och aldrig kan bli mer eller mindre, bara annan form.
 
En pigg och energifull människa blir trött. En trött människa känner sig energilös. Energin som pigg människa hade finns alltså kvar någonstans i ett osynligt tomrum eftersom den inte kan försvinna. När trött människa sover/drömmer drar den till sig energier och blir pigg och känner sig energifull när den vaknar.
 
En döende människa ser orkeslös ut och alla runt omkring ser att energin håller på att avta (låt säga att den försvinner till det där tomrummet dät trötta/orkeslösas energier förvaras). Döende människa börjar aldrig drömma/sova/fylla på energin. Energin bevaras i tomrummet.
 
Vissa människor påstår sig kunna känna av eller rent av se dessa tomrum/energier.
 
Det måste enligt den här teorin betyda att de som säger att de tror på forskning och vetenskap och därför har svårt att tro på spöken motsäger hela den fysiklag som alla skolor lär ut. Eller hur?
 
[Uppdaterad version]
Var finns alla dessa människors energier?

3 kommentarer

Tess

01 Sep 2014 20:51

Om energin efter en människa skulle kvarstå efter döden så betyder inte det att människans "ande" vandrar omkring och kan meddela sig med de levande :-) Energier finns absolut och man kan känna av både positiv och negativ energi på vissa platser, men om dessa är lämnade av människor så betyder det ändå inte att de på något vis finns kvar. Synd ändå tycker jag. Hade gärna velat ha ett samtal till med min moster som dog ifjol sommar :-(

Svar: Nej jag vet att det kan tyckas långsökt. Var tar ljuset vägen när man släcker det? Energierna omvandlas som sagt var så antagligen tar de vägen någonstans och fastnar inte alls i något osynligt ingenting. Men tycker ändå att det är en rätt rolig tanke att fundera över. Lite filosofiskt sådär :)
Malin Lundgren

Agnes

01 Sep 2014 20:53

Häftigt inlägg! Värt att tänka på! :O

Svar: Antagligen är det inte alls så. Energierna omvandlas, så det är lite långsökt att tänka att de skulle fastna i ett osynligt ingenting, men jag gillar tanken på nått sätt ändå :)
Malin Lundgren

Tess

01 Sep 2014 21:24

Svar: Absolut en bra filosofisk tanke :-) Har pluggat filosofi och det var häftigt.

Kommentera

Publiceras ej